Eidsvoll kommune informerer om planer for videre utvikling av Råholt

Eidsvoll kommune, planavdelingen, avholdt et møte i dag på Søndre Samfund for å orientere om arbeidet med en plan for videre utvikling av Råholt. Fra Råholtgården sameie møtte Siw Grindaker og jeg. Det var representanter fra næringsdrivende, grunneiere og beboere.

Det ble klart fremholdt at Råholt var et kommunikasjonsmessig knutepunkt, særlig på grunn av det gode jernbanetilbudet og Trondhjemsveien som gjennomfartsåre. Råholt har derfor et stort utviklingspotensiale som det er viktig å styre fornuftig. De prøvde å skissere hvor sentrum skulle utvikle seg. Det var i sør ned mot Råholt kirke, i nord litt nord for jernbanen og på begge sider av Trondhjemsveien. Ut fra dette ligger Råholtgården svært sentralt. For oss var det særlig interessant å høre at de så for seg en utvikling av Gladbakkgutua som en livlig og sentral gate med mange tilbud, og ikke bare som nå en gjennomfartsgate.

Arbeidet er i en helt begynnende fase. De vil ganske snart sette ned arbeidsgrupper for forskjellige temaer. Disse skal senere på høsten levere innspill til kommunen som skal bruke dette for sin videre planlegging. Så her er det bare å melde seg på hvis en vil være med på et interessant og viktig arbeid med tanke på hvordan vi vil ha det på Råholt i fremtiden.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.